perjantai 27. toukokuuta 2011

MITÄHÄN JOS SÖIS RAAKANA ?



Posti oli tipauttanat postiluukusta taas viikon tähtihetken, Anna- lehden. Olen ystävystynyt sen kanssa näköjään oikein kovasti, sillä siinä on nykyisin huisin hyviä juttuja. Ainakin minä tykkään- vaikka en olekkaan Facebookissa :-)  Lehdessä on sopivasti välissä star- uutisia,  kauneuteen ja muotiin saa myös tietoiskun.
Tulin äsken saunasta ja niinpä saunaraikkaana syvennyin tutkimaan mitä uutta tälläviikolla?
Haa! Hyvä olo teemassa oli kokeiltu raakaravinnon vaikutusta sekasyöjään. Mitä vatta siitä sanoi?
Ja, kyllä kokeilu antoi aika positiivisen tuloksen. Salaatteja, salaatteja. Aamupalana pitrtelöä banaanista, omenasta, päärynästä, mustikoista ja vaikkapa avocadosta. Väipalaksi pähkinöitä..iik! Minä olen niille allerginen! Siis ne ei minun ruokiini tule.
Salaateiksi yritän etsiä kukkarolle sopivaa, harmi kun ne ovat niin kalliita. Se aiemmin tekemäni päätös luomun suosimisesta on pitänyt ja lähellä kasvatettu on ainakin taattua tavaraa. Ulkomaisia sattuu aika harvoin koriini. Kasvikset huuhtelen silti hyvin ennen pilkkomista jotta multa ym epäilyttävät lehdet ja ötökät valuu erilleen. Eihän sitä koskaan tiedä? Tänään uutisissa kerrottiin ulkolaisesta tuorekurkusta jossa oli todettu jotain häikkää aiheuttavaa.. Muuten, jostain syystä minä inhoan tuorekurkkua ja se tahtoo jäädä jääkaapin kätköihin? Mistähän sekin johtuu.


 Tämä mötikkä, nenäburillo, on oikealta nimeltään munakoiso. Se nyt kaapissani kököttää ja odottaa mitä siitä teen? No en minä vaan tiedä! Pitääkö sitä hiottaa kuin kesäkurpitsaa, voiko sitä syödä yleensäkkin- raakana? onko se sisältäkin musta kuin murjaani tiernapojissa vai..? Ei kai se auta kuin näyttää sille veistä. Jospa tulevissa postauksissa selviää tämäkin arvoitus.




Basilica kasvaa parvekkeella! Onnistuin sen juurruttamaan. Nyt onkin kiva napsia lehtiä salaattiin tomaatin kaveriksi. Niillä on sopuisa liitto, ne soppii yhteen kuin paita ja peppu.
Janojuomassa killuu sitruunanviipaleita aika kiitettävästi ja siit vatta tykkää!

Hyvänen aika, meinas ihan unohtua. Ei postausta ilman ohjetta :-) Tämän poimin Anna-lehdestä:

MUSTAHERUKKA- PIIRAKKA

Laita monitoimikoneeseen 1½ dl manteleita,1½ dl rusinoita, ripaus suolaa.
Pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Soseuta täytettä varten banaani ja 1½ dl mustaherukoita, lisää 1 dl cashewpähkinöitäja 1 dl kookosrasvaa.
Jatka sekoittamistakunnes massa on sileää.
Vuoraa piirakkavuoka ( läpimitta on 19 cm) taikinalla ja levitä päälle täyte.
Koristele mustaherukoilla ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmis. Ei uunia, ei kypsennystä. Luulisi sopivan vaikka kelle?

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Raakaruoka on hyvää,harmi että olet pähkinöille allerginen,oletko kaikille pähkinöille? Munakoiso on kyllä kypsennettynä parempaa:ruokablogissani on tagin munakoiso alla monta munakoiso-ohjetta.

Maireanna kirjoitti...

Yaelian:
Taidan olla kaikille pähkinöille allerginen. Saan hirveät vatsakivut.
Pitääpä vierailla blogissasi etsimässä munakoisoohjetta. Kiitti vinkistä :-)
Mukavaa viikonloppua Sinulle!