perjantai 20. tammikuuta 2012

KARPPAAJAN HAMPURILAINEN

600 gr naudan jauhelihaa
1 muna
1 dl chili- tai valkosipuliöljyä
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
4 tomaattia
1 punasipulia
4 isoa jäävuorisalaatin lehteä

KASTIKE
2 dl ranskankermaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl paprikajauhetta
½ tl grillimaustetta

1
Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Sekoita jauhelihaan muna ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
2
Muotoile taikinasta käsin pihvejä ja paista ne sitten uunissa noin 15 minuuttia.
3
Tee silläaikaa kastike.Sekoita ranskankerma ja tomaattipyree keskenään. Lisää paprikajauhe ja grillimauste.
4
Viipaloi tomaatit ja sipuli ohuiksi renkaiksi.
Tarjoa hampurilaispihvi salaattipedillä tomaatin, punasipulin ja kastikkeen kera.
¤
Tämä "purilainen" maistuu varmasti ihan kaikille. Voi syödä hyvällä omallatunnolla, vaikka se karppaus onkin  nykyisin niin kova sana.

Ei kommentteja: