perjantai 14. joulukuuta 2012

Kinkulle punasipulilisäke kaveriksi..

Nyt tulee tällaisia pikaisia mutta helppoja juttuja kaiken tohinan keskelle. Olin pikkujoulussa viikko sitten ja sieltä jäi mieleen erityisesti tämä  punasipulimarinadi. Se oli taivaallisen hyvää !
Ja ohje on yksinkertaisuudessaan vallan mainio, et tarvitse kuin neljä asiaa.. Niin, totta se on.
Tämä on minun muistisikuvani, jos siihen tulee muuta, niin sitten se on jo uusi juttu.
Tässä makumuistista ohje:

3 punasipulia
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl etikkaa

1
Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi.
2
Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja etikka.
Kiehauta että sokeri sulaa.
3
Lisää sipulirenkaat liemeen 
ja kypsennä hiljaisella lämmöllä
kunnes renkaat ovat pehmenneet.
4
Jäähdytä ja purkita.
Pidä kylmässä
tarjoiluun asti.

¤

Tämä tälläkertaa..tulen taas..pian!
terveisin

Maireanna 



2 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Hei, juuri tällaista etsin! Poika pyysi tekemään punasipulihilloa kinkun seuraksi, kun oli jonkun kartanon joulupöydässä käynyt selaaista maistamassa. Tätä aion kokeilla.

Maireanna kirjoitti...

Kiitos Katriina että tykkäsit..minultakin loppui tämä hillo kesken pyhien :-)