lauantai 3. heinäkuuta 2010

KYLMÄ PORKKANA-APPELSIINIKEITTO

Helteessä hikoillessa lämpimät ruuat väsyttää, ainakin minua. Päivällä ei jaksa edes ajatella ruuanlaittoa, mutta jotainhan on haukattava energian lähteeksi. Tämä ohje lojui irtoleikkeenä keittokirjan välissä. Ajattelin laittaa tänne talteen.

 - 5 keskikokoista porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 appelsiinia
-1 kasvisliemikuutio
- 4 dl vettä
- 6 dl appelsiinituoremehua
- suolaa
- ripaus valkopippuria
- pari tippaa hunajaa
- puoli purkkia smetanaa
- koristeeksi sitruunanmelissan lehtiä

1
Kuori porkkanat ja sipuli ja leikkaa ne lohkoiksi.
2
Kuullota sipulit ja porkkanat voissa miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan appelsiinit kuorittuina lohkoina, tarkista ettei joukkoon tule siemeniä.
3
Lisää liemikuutio, vesi ja appelsiinimehu sekä mausteet. keitä porkkanat ja sipulit kypsiksi.
4
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää smetana joukkoon.
Tarkista maku: lisää mausteita tarvittaessa. Jos appelsiini maistuu liian kirpeästi, pyöristä makua hunajalla.
5
Anna keiton jäähtyä. Voit ohentaa keittoa appelsiinimehulla jos se sakenee liikaa.
Annostele keitto laseihin, koristele sitruunamelissan lehdillä ja vaahdotetulla smetanalla.

Keitto soveltuu kesän juhliin vaikkapa alkumaljaksi!

Skool!

2 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

onkohän jälki-, vai esiruoka

Maireanna kirjoitti...

Kuvittelisin ensimmäiseksi..?