Poimin tämän ohjeen parinvuoden takaisesta Kevyt kokki lehdestä.
Tässä on tuulahdus vanhasta menneestä ajasta jolloin aineksia oli niukalti.
Tai, olihan silloin sitä ehtakermaa, paksua, tosi paksua, melkein valmista voita!
Sitä ei säästelty missään ruuanlaitossa!
Tähän laitetaan terveellisesti hiivaleipäjauhoja ja pinnalle munamaitoa.
Mielestäni ihan ok kahvin kanssa nautittavaksi kun unohtaa välillä ne rasvapommit!
Tein tätä piirakkaa Länsi-Suomessa vieraillessani. Tässä ohje jokaiselle kokoeiltavaksi..
Tarvikkeet:
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1/4 tl suolaa
2 rkl sokeria
5 dl hiivaleipäjauhoja
1/4 dl sulatettua margariinia
Pinnalle:
5-6 omenaa
1 dl maitoa, kaura tai soijamaitokin käy.
1 muna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
( raesokeria)
1Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri.Vispilöi osa jauhoista joukkoon.
Lisää loput jauhot ja alusta taikina käsin tai koneella. Lisää sulatettu rasva.
2
Anna kohota 20 minuuttia.Painele taikina litteäksi. Nosta jauhotetun leivinpaperin päälle ja kauli uunipellistä hiukan suuremmaksi. Nosta uunipellille javenytä reunoja. Anna kohota liinan alla hetken.
3
Viipaloi omenat ja levitä omenaviipaleet piirakkapohjalle limittäin.
Vatkaa munamaito, sokeri ja vaniljasokeri sekaisin. Liruttele munamaitoseos tasaisesti omenaviipaleiden päälle.
4
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
3 kommenttia:
Voi, tämä se olis herkkua, oikein pullataikinaan, eik lie parasta, mitä tiedän, nams!
Komea piirakka, tainnut osa mennä parempiin suihin ♥
Seijastiina:
Kyllä näytti hupenevan, kevytpiirakka. Vaihtelu virkistää..
ai, vanhanaikaistako tuo kunnon (hiiva)pullapiirakka, parasta mitä tiedän, hyvin suomalaista.
Lähetä kommentti