Mutta. Sovitetaan tähän postaukseen kuitenkin kalaa, mutta mädin muodossa.
Olen ostanut joskus kirpparilta PIPPURIPALETTI nimisen kirjan. Sisältö koostuu taiteilijoitten valitsemista ruuista, liitteenä kyseisen taiteilijan teos.
Valitsin kirjasta JUKKA MÄKELÄN suositteleman reseptin: SYLVESTERIN LEIPÄ. Hyvin yksinkertaista, kuten sen kuuluukin olla..kävele taiteilijoitten suosimaan ravintola KOSMOKSEEN.
Tilataan Sylvesterin leipä joka sisältää nämä ainekset:
-Tummaa leipää
-Päällä mätiä, paljon,
-Hyvää sienimuhennosta,
( mielellään korvasientä, mutta eiköhän sesonkisienetkin käy)
-Juustoraastetta.
1Leipä paahdetaan. Päälle ruokalusikallinen kylmää mätiä
Mädin päälle kokoa lämmintä sienimuhennosta
Juustoraastetta reippaasti päälle ja sitten kuumaan uuniin kunnes juusto on sulanut kauniin ruskeaksi.
Koristele appelsiinin lohkolla.
¤
On helppo kuvitella hämyinen taiteilijaravintola,
täällä vaikkapa Sampo.
Puheen sorinaa, tuttujen iloisia tapaamisia.
pöytään tilataan Sylvesterin leipää
lasi punaviiniä. Tunnelma katossa!
Ei hassumpaa..
2 kommenttia:
Lähetä kommentti