tiistai 24. tammikuuta 2012

SYLVESTERIN LEIPÄ

Eletään sydäntalven aikaa. Pakkanen paukkuu. Lunta saadaan lisää ja lisää. Meillä tähän aikaan alkaa made nousta pyydykseen ja monissa kalanystävän kodeissa keitetään kohta madekeittoa. Jostakin syystä minä en siitä oikein pidä. Yleensäkkin ruotoiset kalat jää pyörimään lautaselleni.  Pelkona, peikkona on usein kurkkuun takertunut ruoto! Iik.
Mutta. Sovitetaan tähän postaukseen kuitenkin kalaa, mutta mädin muodossa.
Olen ostanut joskus kirpparilta PIPPURIPALETTI nimisen kirjan. Sisältö koostuu taiteilijoitten valitsemista ruuista, liitteenä kyseisen taiteilijan teos.
Valitsin kirjasta JUKKA MÄKELÄN suositteleman reseptin: SYLVESTERIN LEIPÄ. Hyvin yksinkertaista, kuten sen kuuluukin olla..kävele taiteilijoitten suosimaan ravintola KOSMOKSEEN.
 Tilataan Sylvesterin leipä  joka sisältää nämä ainekset:

-Tummaa leipää
-Päällä mätiä, paljon,
-Hyvää sienimuhennosta, 
( mielellään korvasientä, mutta eiköhän sesonkisienetkin käy)
-Juustoraastetta.
1
Leipä paahdetaan. Päälle ruokalusikallinen kylmää mätiä
Mädin päälle kokoa lämmintä sienimuhennosta
Juustoraastetta reippaasti päälle ja sitten kuumaan uuniin kunnes juusto on sulanut kauniin ruskeaksi.
Koristele appelsiinin lohkolla.
¤
On helppo kuvitella hämyinen taiteilijaravintola,
 täällä vaikkapa Sampo.
 Puheen sorinaa, tuttujen iloisia  tapaamisia.
 pöytään tilataan  Sylvesterin leipää 
 lasi punaviiniä. Tunnelma katossa!
 Ei hassumpaa..

2 kommenttia:

Harakka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Maireanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.