keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

APPELSIINIBROILERIA ja JUUREKSIA


 Kevätaurinko herättelee jo kukkia kasvunalkuun, ja alkaa olla aika vaihtaa multa. Salaattiruukut  pöydällä on kuin kesänviestin tuojia.  Ilo silmälle, siitä on kiva ottaa  tomaatin ja kurkun kaveriksi. Tässä tapauksessa tuo toinen salaatti on hiukan runneltu. Se on Killimaarian oma salaatti jota se käy napsimassa..
Hyvä sää herättelee  ihmistäkin joka elpyy vähitellen kovasta talvesta. Kuin myös minä. Vaikka flunssa vielä jälkimainingeillaan hallitseekin, niin ulos on jokapäivä jo päästävä. vaikka on jäisen liukasta. Katupölyarvotkin nousevat kaduilla, joka keväinen riesa.
Ruokahalu tietysti palailee ulkoilun myötä,  onneksi nyt tekee mieli  syödä vain appelsiineja, kalaa tai broileria Ja nehän ovat terveellisiä?

Tälle päivälle olen suunnitellut, että lähden  kaupungille ja käyn myös supermarketissa. Sieltä katson jotain sopivaa illan päivälliselle. Ostoslistan kärjessä on taas, kuinkas muuten, juureksia. Muita tarpeita löytyykin sitten jo valmiiksi kotoa.
Ajattelin tehdä  appelsiinibroileria ja lisukkeiksi juureksia. Eiköhän niillä pärjää?
 Ohje tähän ruokaan on tämä,
TARVITSET:
1 suuren appelsiinin mehu
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
4 broilerin rintafilettä
½ tl mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI:
800 gr juureksia( porkkanaa, lanttua, mukulaselleriä, palsternakkaa ja punasipulia)
1 rkl rypsiöljyä
tilkka vettä
½ tl mineraalisuolaa
currya
KORISTEEKSI:
1 appelsiinin kalvottomia lohkoja
tuoreita yrttejä
1
Sekoita appelsiinimehu, öljy ja hunaja. Lisää broilerin rintafileet ja kääntele niitä marinadissa niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua lisää kelmun alla jääkaapissa pari tuntia.
2
Kuori sillä aikaa juurekset ja leikkaa ne tangoiksi.
Otan rintafileet marinadista. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa, lisää broilerin rintafileet ja ruskista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Mausta mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
Lisää marinadi ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
3
Kuumenna öljy toisessa paistinpannussa, lisää juurekset ja kuullota niitä hetki.
mausta mineraalisuolalla ja maun mukaan curryllä. Lisää tilkka vettä ja kypsennä juureksia silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä.
Nosta juurekset  ja broilerin rintafileet liemineen tarjolle. Koristele ennen tarjollepanoa appelsiinin lohkoilla ja tuoreilla yrteillä.
Lopuksi tähän eräs auringonpalvojan kuva!
Keväistä keskiviikkoa toivotellen
ANNA

2 kommenttia:

Harakka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Maireanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.