lauantai 22. helmikuuta 2014

Suolakurkku-kaviaari

Mitä tapahtuu kun jostain ihme syystä on saanut päähänsä että tekisi ensimäisen kerran  blinejä?
Vaikka ne taitaakin olla melkoisia kaloripommeja, vaikka ehkä joutuu itse olemaan " koekaniinina" ne jopa itse syömäänkin?  Olen viikon pyörinyt tämän kysymyksen ympärillä, eikä siitä pääse millään eroon..

Ei siis auta muu kuin kokeilla.

Tutustuin ohjeisiin,  sillä  haluan  mennä   matalimman aidan alta, en tee sitä pitemmän kaavan versiota.
No löytyihän se. Helppo kuin mikä. Ei kun työhön käsiksi...Mikä on työjärjestys?

Ihan ensin pitää tehdä " kaviaari" 


2 isoa suolakurkkua
1 pieni sipuli
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
1 rkl korppujauhoja
2 rkl tillisilppua

Halkaise suolakurkut ja kaavi lusikalla niiden kosteat  siemenet. Silppua kurkut pieniksi kuutioiksi. Silppua myös sipuli ja tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa noin pari tuntia.

Tässä jääkaappiin menossa valmista " kaviaaria".
¤
Koska blinit pitää kuulopuheitten mukaan syödä melkein vastanostettuina paistopannulta,
niin itse blinien ohje kuvineen päivineen  tulee ruutuun huomenna.
Siispä siihen asti. Heippa!

Maireanna

Ei kommentteja: