lauantai 4. lokakuuta 2014

Punajuuri-suklaakakku



Syyskuu on kiertynyt jo Lokakuuksi. On herätty usvaiseen lauantaiaamuun, kunnes  usva  alkaa  hälvetä auringon kiivetessä ylemmäs puiden takaa.. Syksyn tulo on tyhjentänyt puutarhoja, tuotteet siirretty kellareihin ja keittiössä työpöydillä pursuilevat  juuresröykkiöt valmistusta odottaen. Monipuolista syysruokaa tiedossa, oikeaa lähi-luomuruokaa..




Punajuuret ovat olleet mahtavia tänä syksynä. Ne ovat tekeytyneet etikkasäilykkeiksi, salaattiaineksiksi, pihveiksi ja mitä ikinä keksiikään tuo mainio kokkimme?
Olin leikannut sanomalehdestä talteen tämän ohjeen sillä yhdistelmä  punajuuri-suklaa kuulosti ihan uudelta jutulta, ainakin minun kokkihistoriassani. Mitähän jos kokeilisi tätä?

Punajuuri-suklaakakku

6 pientä punajuurta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
( sokeroimatonta)
2½ dl sokeria
1½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 munaa
2 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä

Suklaakuorrutukseen

1½ dl kermaa
200 gr taloussuklaata

1
Pese punajuuret ja keitä ne täysin kypsäksi. Älä kuori vielä,
sillä kaunis ja terveellinen väri  häviää muuten pois.
Kun punajuuret ovat kypsiä, laita ne kylmään veteen
 ensin käsin hieraisemalla saat kuoren helposti  pois.
2
Soseuta punajuuret sauvasekoittimella hienoksi soseeksi.
3
Mittaa kulhoon jauhot, sokeri. kaakaojauhe,suola, sooda, 
levinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita.
4
Lisää munat, öljy, maito
ja lopuksi punajuurisose.
5
Voitele ja jauhota irtopohjainen vuoka.
laita pohjalle leivinpaperi.
6
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 
noin 50 minuuttia.
7
Kuumenna kattilassa kerma lähes kiehuvaksi,
ja kaada se suklaapalojen päälle eri astiaan..
Sekoita tasaiseksi.

Voit kuorruttaa kakun suklaakuorrutteella,
mutta se ei ole välttämätöntä..
(Senhän voisi  kuorruttaa mys  vaikka valkoisella suklaallakin )
¤
Siinä se.
mehevä kakusta ainakin  tulee..
meillä tehdään tätä varmaan Mikkeliksi,
ja sehän on huomenna!



Mukavaa lauantaita toivottaa

Maireanna

2 kommenttia:

Maireanna kirjoitti...

Äsken kuorrutin ja päivällä otetaan kahvipöytään maistille.. Laitan kuvaa seuraavaan postaukseen.

Maireanna kirjoitti...

Näin alkukommentksi sanon että tuhtia tavaraa, niinpä pienikin pala riittää. Sopisi täytekakun pohjaksi vadelmahillolla..?
lisämausteeksi taikinaan voi laittaa vaikka chiliä ripauksen, minä lisäsin rommia ½ dl ja se maistui kakussa. Suklaakuorrute taisi tlla liian paksu, joten säilytän huoneenlämpöisessä.. maku sattaa jakaa mielipiteitä, ei ollut imelä, mutta minä pidin.