lauantai 3. kesäkuuta 2017

Helluntai - kevään juhlaa..

Tänään on juhlapäivä monelle opiskelijalle, valkolakkeja nostetaan päähän, juhlitaan ja herkutellaan, nostetaan maljoja tulevaisuudelle.  Valmistutaan ammattiin, siitäkin iloitaan. En halua olla pessimisti, mutta jos totta puhutaan niin lukiessani lehteä ja silmäillessä sitä nimilistaa valmistuneista... en voinut välttyä ajatukselta että kuinka moni  näistä saa töitä ? Tuntui surulliselta. On melko paradoksaalista tuo yhtälö että tekijöitä valmistuu, ja niitä kipeästi tarvittaisiin työntekoon!  Mutta rahaa palkkaukseen puuttuu! Mitä tehdä että solmu saataisiin auki?

Mutta iloitaan tästä hetkestä. Herkutellaan juhlapöydän tarjoomuksista, iloitaan sukulaisten, ystävien kanssa siitä että yksi kynnys on ylitetty, lukeminen on ollut rankkaa, nyt on ilon aika!

Minäkin iloitsen teidän puolesta, vaikka itselläni ei valmistujaisia ole edes näköpiirissä.. teen juhlan muuten vaan. Onhan huomenna Helluntai. Muistan erään helluntain - 60 luvulta, silloin oli hääpäiväni. Mutta siitä on aikaa. Paljon on muuttunut vuosikymmenien aikana.


 Silloinkin oli kevät myöhässä, luonto oli vielä vaiheessa saako lämmintä, saako vettä taivaalta.

No, vettä alkoikin sataa valokuvaan mennessä, siksi kuvastakin tuli mikä tuli.

Kukat nuupotti eikä ollut häävi morsiankaan...tukka littana, huntu riippui.

Mutta mitä siitä.
Mutta nykyhetkeen... mitä menneistä !
Tänään juhlitaan tätä päivää!
Toivotaan sen lämpimän tuulahduksen vihdoin yltävän tännekkin,
toivotaan lämmintä sadetta luonnon iloksi..
¤
Heleää Helluntaita !

Maireanna

1 kommentti:

Carita kirjoitti...

Morsian hieno ku mikä��. Toivotaan, että työnantajat ajattelisivat enemmän työn antamista kuin oman kukkaron täyttämistä

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...